YouTube

Video Stichting Als je het niet ziet

Deze video spreekt jonge kwetsbare tienermeiden aan die het vooral goed willen doen en zich aanpassen aan wat verwacht wordt. Zij laten niet zien dat ze bijvoorbeeld moeite hebben met veranderingen en het verwerken van prikkels. Dit filmpje spoort aan wél hun kwetsbaarheden te laten zien om problemen als overvraging, overschatting, angst, stress en een laag zelfbeeld te voorkomen.

Trailer The Social Dilemma

Wat is de invloed van social media op jongeren? Hoe verhoudt het zich tot het korte termijn denken van jongeren? Wat doet het met perfectionistisch ingestelde meiden? Eén scène laat zien wat een opmerking over het uiterlijk van een kwetsbaar tienermeisje met haar doet. Als dit geen stof tot nadenken geeft!

Animatie Stress window of tolerance

Deze animatie geeft uitleg over de impact van stress op het kinderbrein. En hoe je kinderen kunt helpen met deze stress om te gaan. Zeker kwetsbare kinderen zullen eerder stress ervaren en de impact zal dus ook groter zijn.

(Augeo Foundation en Stichting Kinderpostzegels Nederland)

Blogs

A-typist wil een zo genuanceerd mogelijk beeld naar buiten brengen van autisme. Voor sommige mensen is autisme een beperking, voor andere een talent, en alles daar tussenin. De nuance zal ook blijken uit het woordgebruik op deze website. De bloggers maken gebruik van verschillende termen en we vragen iedereen die deze website bezoekt respect te hebben voor hoe autistische mensen zichzelf zien en willen noemen.

www.ditisookautisme.nl
Michel beschrijft zijn ervaringen. Hij is een mens zoals iedereen. Met wensen, hobby’s, gevoelens, interesses. En hij is autist. Of hij heeft autisme, als je dat fijner vindt klinken.
over-prikkels-een-vol-hoofd-en-focus/

www.mandyverleijsdonk.nl Op deze blog geeft Mandy Verleijsdonk een kijkje in haar hoofd.”Voor iedereen is er een plekje op deze wereld en daarbij is het fijn als we elkaar kunnen accepteren en waarderen. Anders is het maar eenzaam..”
In haar blogs combineert ze eigen ervaringen met af en toe een stukje theorie over autisme spectrumstoornissen (ASS).

Websites

www.morehappy.nl
More Happy jongerencoaching helpt jongeren tussen de 10-20 jaar groeien en bloeien op hun eigen wijze zodat zij leuk leren en lekker leven. Met als resultaat More Happy 🙂

www.wegwijzer-autisme.nl
Je vindt op deze website alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met autisme. Van app tot advies, van boek tot behandeling, van welzijn tot wonen, van zorg tot zingeving. Je kunt zoeken op trefwoord en/of op rubriek. Je kunt ook de afstand aangeven waarbinnen je iets zoekt. Dan moet je wel de plaatsnaam of alle letters en cijfers van je postcode invullen.

www.autismeacademie.nl
Als één van de eersten koppelde Marjon Kuipers samen met haar team van ervaringsdeskundige trainers de stressbeleving van mensen met autisme aan de mate waarin zij hun autisme ervaren. Simpel gezegd; Hoe meer stress, hoe meer last van autisme, hoe minder stress hoe minder last van autisme. Een visie waar veel mensen met autisme zich in herkennen. Zij zijn experts op dit gebied.

www.autisme.nl Website van de Nederlandse Vereniging voor Autisme

www.brainwiki.nl

Brainwiki is de website waar jongeren betrouwbare informatie vinden over psychische problemen. Hoe zit dat? Heb ik dat? En wie nog meer? Hoe ga ik ermee om? Welke behandeling is er voor mij?

www.iedereenisanders.nl

Iederéén is anders, je staat er dus niet alleen voor. Of je nu homo, lesbisch, bi, pan, non-binair of transgender bent.

www.mindyoung.nl

Hét platform over je mind voor en door jongeren.

www.wijzijnjong.nl

Inspiratie voor jonge mensen. Wil bijdragen om hen te laten opgroeien tot zelfstandige, sociale en bekwame volwassenen.

www.villapinedo.nl Je kunt hier praten, lachen, klagen of huilen omdat je ouders gescheiden zijn. Dit kan op het forum of 1 op 1 met een Buddy.