Websites

https://www.morehappy.nl
More Happy jongerencoaching helpt jongeren tussen de 10-20 jaar groeien en bloeien op hun eigen wijze zodat zij leuk leren en lekker leven. Met als resultaat More Happy 🙂

Bij More Happy jongerencoaching ben je van harte welkom als je op zoek bent naar een jongerencoach. Aan de hand van een persoonlijk- of online traject helpt Natasja je het beste uit jezelf te halen. Niet alleen voor wat betreft je prestaties op school, maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

https://www.autismeacademie.nl
Als één van de eersten koppelde Marjon Kuipers samen met haar team van ervaringsdeskundige trainers de stressbeleving van mensen met autisme aan de mate waarin zij hun autisme ervaren. Simpel gezegd; Hoe meer stress, hoe meer last van autisme, hoe minder stress hoe minder last van autisme. Een visie waar veel mensen met autisme zich in herkennen. Zij zijn experts op dit gebied.

https://www.autisme.nl Website van de Nederlandse Vereniging voor Autisme

https://www.brainwiki.nl Brainwiki is de website waar jongeren betrouwbare informatie vinden over psychische problemen. Hoe zit dat? Heb ik dat? En wie nog meer? Hoe ga ik ermee om? Welke behandeling is er voor mij?

iedereenisanders.nl Iederéén is anders, je staat er dus niet alleen voor. Of je nu homo, lesbisch, bi, pan, non-binair of transgender bent.

https://mindyoung.nl Hét platform over je mind voor en door jongeren.

https://www.wijzijnjong.nl/onze-merken Inspiratie voor jonge mensen. Wil bijdragen om hen te laten opgroeien tot zelfstandige, sociale en bekwame volwassenen.

https://www.villapinedo.nl Je kunt hier praten, lachen, klagen of huilen omdat je ouders gescheiden zijn. Dit kan op het forum of 1 op 1 met een Buddy.

Blogs

https://www.ditisookautisme.nl Michel beschrijft zijn ervaringen. Hij is een mens zoals iedereen. Met wensen, hobby’s, gevoelens, interesses. En hij is autist. Of hij heeft autisme, als je dat fijner vindt klinken. https://www.ditisookautisme.nl/2019/12/13/over-prikkels-een-vol-hoofd-en-focus/ https://www.oneworld.nl/opinie/autisme-verbergen-zorgt-juist-voor-meer-problemen/ Anne van de Beek (1988) is autistisch en schrijft daarover op haar eigen blog en op Twitter: @AtypistAnne. https://mandyverleijsdonk.wordpress.com Op deze blog geeft Mandy Verleijsdonk een kijkje in haar hoofd.”Voor iedereen is er een plekje op deze wereld en daarbij is het fijn als we elkaar kunnen accepteren en waarderen. Anders is het maar eenzaam..” In haar blogs combineert ze eigen ervaringen met af en toe een stukje theorie over autisme spectrumstoornissen (ASS).

Youtube Video's

Animatie stress window of tolerance

Deze animatie geeft uitleg over de impact van stress op het kinderbrein. En hoe je kinderen kunt helpen met deze stress om te gaan. Zeker kwetsbare kinderen zullen eerder stress ervaren en de impact zal dus ook groter zijn.

(Augeo Foundation en Stichting Kinderpostzegels Nederland)